Duurzaamheid

Wij geloven sterk in zaken doen met respect voor mens en natuur. Ontdek hoe we dat doen op deze pagina.

Duurzame materialen

Onze partners, merken en producenten zijn in sneltempo bezig met het omschakelen naar het gebruik van duurzame materialen. Dat gaat van natuurlijke materialen zoals bio-katoen en hennep tot het hergebruiken van grondstoffen zoals recycled polyester. We trachten zoveel mogelijk duurzame producten aan te bieden in onze offertes. Producten in onze shop krijgen het duurzaamheidslabel wanneer ze duurzame materialen bevatten. Laat je niet vangen, kwalitatieve producten zonder dit label zijn op zich ook duurzaam omdat ze lang mee gaan natuurlijk.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)

In juni 2023 ontvingen we ons VCDO certificaat als gevolg van onze duurzame inspanningen. In dit traject konden we rekenen op de deskundige begeleiding van onze duurzaamheidscoach Anneleen, MierO. Dit is slechts het begin van onze duurzame strategie. The best is yet to come!

Bedrijfskleding recycleren

Wist je dat Maximum Image jouw oude bedrijfskleding kan recycleren? In 2021 wonnen we er zelfs een award mee nadat we het meeste kilo's aan oude kleding ingezameld hebben. Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Start met recycleren

Gebruikte kleding recycleren

+7086kg
Textiel ingezameld
 50.419
Douches uitgespaard
2749kg
CO2 bespaard

Maak gebruik van onze textiel recyclage service 
en maak samen met ons een positieve impact.

Als distributeur zijn we erg afhankelijk van onze leveranciers en partners. Daar willen we ons niet achter verstoppen dus nemen we zelf actie waar we kunnen. Een van die acties is ons textiel recyclage programma. Zo nemen we de gebruikte werkkleding van klanten terug indien gewenst. In return verwerken we de kleding op een correcte manier en geven we de kleding een nieuw leven. (zie toepassingen)

Wat krijg je als klant in return?
Een bewijs van recyclage en overzicht van de positieve impact die je gemaakt hebt. (zie afbeelding)

Wat is de kost?
Helaas is recyclage nog niet gratis. Wij rekenen de kost van onze partner GAIA circulair door. Dit komt op zo'n €35-40/recyclage doos. Een doos kan 25-30kg kleding verwerken. Bij grotere projecten kan de prijs herzien worden omdat de logistieke impact kleiner is.

voorbeeld dashboard GAIA circulair

Wat gebeurt er met jouw oude kleding?

Duurzame producten in ons aanbod

Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.